fbpx

Portre Fotoğraf Çekimi

Portre fotoğraf çekimi kişinin ön planda olduğu fotoğraf çekim tekniğidir. Çekeceğiniz kadın/erkek modelin karakterini ve özelliklerini ön plana çıkarabileceğiniz bu çekim türünde olabildiğince doğallıktan yana olmak gerek. Hem poz verenin en doğal hallerini yakalamak hem de fotoğrafçının özgün çalışması çok önemlidir. Portreyi portre yapan da özgün ve çarpıcı görünmesidir. Fotoğraflanan kişiye göre çalışacağımız mekan, renkler, aksesuarlar her şey değişecektir. Genelde kişinin sade görünmesi yüzüne odaklanılması açısından daha önemlidir. Arka planda fazlalık olarak göreceğimiz veya modelden daha ön plana çıkan bir şey olmamalıdır. Ama yine de modelin kendini daha rahat hissedeceği bir ortam seçmek çekimin gidişatını büyük derecede etkiler. Yüzün doğru açıdan fotoğraflanması gerekir. Aksi takdirde fotoğraftakiyle aslı çok farklı ve bu da kişinin hayal kırıklığına uğramasına neden olur. Aynı şekilde kişinin gözlerinin oldukça net olması gerekir. Bu, duyguyu daha iyi hissedebilmemizi sağlar.

Portreyi Etkileyen Faktörler

Portre fotoğraf çekiminde modelin rahat ve doğal olabilmesi önemlidir. Aslında bu yüzden zor bir çekim türüdür çünkü modelinize göre ortaya çıkan iş de bambaşka bir hal alacaktır. Fotoğrafçı doğru lens seçimi, doğru ışık seçimi, farklı açılardan denemeler yapmak, en uygun arka planı bulmak gibi görevlere sahiptir ve baktığınızda işin büyük kısmını da bu oluşturuyor gibi görebilirsiniz. Modelimizin makyajlı/makyajsız olması, vereceği pozlar, bakışları, gülüşü her şey fotoğrafı bambaşka bir noktaya taşıyabiliyor. Çekilen fotoğrafta gözlere netlemek her karede atlanmaması gereken en önemli unsurlardan.

Bakışları ortaya çıkarmak, karakteri ve derinliği ortaya çıkarmaktır. Fotoğrafta modelin baktığı yöne doğru boşluk oluşturabilmek de bir diğer değerli teknik. Fotoğrafa bakanlara, modelin baktığı yönde anlam araması gerektiği düşündürülebilir. Işık konusuna gelince, yapay ışık yerine doğal ışık tercih edilecekse; gün doğumu ve gün batımı bunun için en doğru saatlerdir. Işığın en yumuşak olduğu saatlerdir. Dik açıyla inen güneş ışığı fotoğrafı boğar ve kaliteli sonuçlar alınmasını son derece zorlaştırır. Portre çekimleriyle ilgili diğer detaylar için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

İlginizi çekebilecek diğer yazılarımız : Kişisel Fotoğraf Çekimi

İnstagram sayfamızı ziyaret edip çalışmalarımız hakkında fikir sahibi olabilirsiniz.

Ön Başvuru Formu

İletişim bilgilerinizi, şimdi veya gelecekte potansiyel işbirliği fırsatları hakkında doğrudan sizinle iletişime geçmek için kullanacağız.

Sizi Arayalım

Aşağıdaki formu doldursanız, kısa süre içinde sizinle iletişime geçeceğiz.